Dragondrum / Dragetromme / HealingdrumDen Ren Magi

Dragetrommer er Hellige Væsener, vogtere af gammel viden, formidlere mellem verdenerne, helbreder og er i hellig fællesskab med deres healer.
Deres lyd er jordens hjerteslag, tordenen, men også vindenes hvisken og havets brusen. Den trøster, helbreder, styrker og udfordrer.
Den er uforlignelig med sin klangrigdom og klangfarver.
Når den lyder, er det ikke shamanen, der spiller den, men trommen, der spiller shamanen. For kun den ved virkelig, hvilken vibration eller hvilken lyd den, der bliver tromlet for helbredelse eller den efterspurgte erkendelse, lige nu har brug for.
Allerede før begyndelsen af byggningen af en Dragondrum til en shaman, terapeut eller læge går jeg på forskellige sjælerejser og beder om tilladelse til byggeriet og støtte fra den åndelige verden under udførelsen af mit forehavende.
Under bygningen, der varer cirka 1-2 måneder, går jeg ind i ritualet for ham og skaber dette hellige væsen for ham, i hans navn. Dette betyder, at jeg bevidst og fuldstændig koncentreret bygger hans tromme i det her og nu. I løbet af denne byggeperiode er jeg helt fordybet i dette arbejde, højt koncentreret om de materialer, værktøjer og den frie natur, jeg bruger til at bygge "hans tromme".

 


Denne byggeperiode og -aktivitet oplever og fornemmer jeg så intensivt, at jeg med hjælp fra den åndelige verden under yderligere shamanistiske rejser, der fejres efter afslutningen af forskellige byggefaser, "puster en sjæl ind i trommen".

 

Den åndelige verden fortalte mig i en drøm, at forskellen mellem en Earthdrum og en Dragondrum eller Drachentrommel er, at shamanen under en helt speciel ritual kalder på en dragesjæl og beder den om at træde ind i hans tromme.

 

 

 

Efter min egen erfaring er det dog vigtigt at være forsigtig og handle helt bevidst og ansvarsfuldt her, da denne drageenergi er så stærk, at man først kan blive overvældet af den og skal lære at håndtere den. I mit tilfælde oplevede jeg meget ekstreme humør- og følelsesmæssige svingninger.

 

Den komplette historie finder du her:  Dragetromme Suzi´s historie

 


Den sidste rituelle handling, der fuldfører byggeriet, er trommeviet. Her takker jeg Moder Jord og den Åndelige Verden for tilladelsen og støtten til at bygge trommen til modtageren og den kommende spiller af Dragetrommen. Under dette ritual forbinder den Åndelige Verden den nye Dragetrommespiller uadskilleligt med hans tromme og danner en hellig enhed med den for at være en helbredende berigelse for vores univers.

 

Dragetrommen er for shamanen et hellig væsen, en ledsager og den stærkeste støtte i alle helbredelsesritualer. Begge er uadskilleligt forbundet gennem et bånd flettet af kærlighed, lys og styrke.

 

Trommereise

 


Trommens historie

Trommer findes i næsten alle kulturer med en fantastisk variation af konstruktioner og anvendte materialer. Inden for kategorien af store trommer finder man også Dragetrommerne, som jeg har udviklet og bygget som en del af ritualet.
Fascinationen af trommelyden følger os allerede i livmoderen som det første, vi hører, nemlig moderens hjerteslag. Ligesom deres forekomst er deres anvendelse alsidig. De fungerer både som et kommunikationsmiddel mellem verdenerne, som bærer af bønner, ønsker og formidler af gammel viden, til klangmassage, som et redskab til afslapning eller meditation, samt som       nød- eller alarmsignal, afskrækkelse som krigstromme eller til overførsel af beskeder over lange afstande (busketelefon).

Selv i dyreverdenen bliver der trommet. Når silverryggen i gorilla klanen trommer på sin solarplexus, giver det ham ikke kun en virkelig skræmmende fremtoning over for fjender, men også en lynhurtig og dejligt styrkende følelse gennem vibrationerne, der løber gennem hans krop. Prøv det selv!

 

Deres effekt på krop, sind og sjæl

Så gammel som menneskeheden er også trommeslag.
Det er en meget effektiv terapi mod angst, nervøsitet, depression og mange andre fysiske, mentale og psykosomatiske lidelser.

Dragetrommens vibrationer er en vidunderligt enkel vej til ens eget helbredende rytme. Selv i dag bruges store helingtrommer regelmæssigt af oprindelige folk til forskellige ritualer. Virkningen af helingtrommer er gavnlig for krop, sind og sjæl, fordi den virker synkroniserende og jordende.

Tromlens urlyde formidler tryghed og vækker minder om det arkaiske og forbindelsen mellem menneske, jord og kosmos. De får noget til at klinge i mennesket, som kan opleves som en nyorientering. De hjælper med bevidstgørelse og helhedsorienteret helbredelse.

Helingtrommer opløser energiblokeringer og negative tankemønstre og tjener afslapning og harmonisering.

En erfaren shaman, læge, terapeut eller healer kan guide patienter i overensstemmelse med deres temperament og specifikke opgaver og mentalt bringe dem i harmonisk balance under trommelsen.

 

Ændringer i kropsenergifeltet

De konstante vibrationer under trommespil bringer hver enkelt kropscelle og alle kropsvæsker i konstant vibration og forårsager restrukturering og energetisk harmonisering. Trommens lyd trænger ind i kroppen helt ind til det dybeste indre, ændrer og harmoniserer de energetiske svingninger og udløser således forskellige virkninger i krop og sind. De er derfor blevet brugt som helbredelsesmidler af shamaner, læger og terapeuter gennem tiderne.

Gennem healingspil bliver patienten øjeblikkeligt konfronteret med nye virkeligheder i sig selv, som han reagerer på både bevidst og underbevidst. Gennem lydbølgerne og receptorerne i hørelse eller i hypothalamus og hypofyse - de øverste kontrolorganer, der er forbundet med alle andre kirtler - opstår nye stemninger, i bred forstand en ny stemning, forbundet med en ændret opmærksomheds- og energitilstand. Komplekse svingninger og vibrationer, forårsaget af den fysiske og æteriske dynamik under trommespil og tilbagesvingning via trommens lyd og vibration, medfører over kropsvandet rytmiske, harmoniserende ordensprocesser både i alle kropsvæsker (f.eks. lymfe) og i bindevæv, organer og hulrum.

 

Den specielle konstruktion af                             Dragetrommer / Dragondrums

På grund af den særlige akustiske beregning, konstruktion og det faktum, at jeg bygger disse trommer i ritualet, er deres lydstyrke ikke sammenlignelig med andre af deres art.

Ved konstruktionen af en tromme spiller heldet altid en stor rolle, ligesom ved klokkestøbning. På trods af al akustisk viden, beregninger, erfaringer og den gamle overleverede viden om de anvendte materialer, deres passende forbehandling, brug, bearbejdning og konstruktion, ved man aldrig, hvad der ender med at komme ud af det. For mange parametre er på grund af brugen af udelukkende naturlige produkter ikke eller kun delvist beregnelige.

Af denne grund går jeg før konstruktionen af hver tromme på en shamanistisk rejse og beder om hjælp fra den åndelige verden til trommebygningen. I det efterfølgende ritual kalder jeg mine åndelige hjælpere til min side og beder dem om at skærpe mine sanser og lede min hånd under byggeriet.

Gennem den hjælp, jeg får fra den åndelige verden, og den unikke behandling, bearbejdning og afstemning af ren naturlige materialer påvirker de hinanden, så der skabes helt specielle trommer. De genererer med grundtonen og de harmoniske over- og undertoner ved anslaget klangfarver med så dybe basnoter, at de akustisk ikke længere opfattes, men meget intensivt kan føles både bevidst og underbevidst, hvilket dermed har en meget stærk indflydelse på den psykiske og fysiske tilstand.

Dette er det helt særlige ved mine trommer.

Trommens skål, ring eller krop

De fleste instrumentbyggere refererer til dette som tromeskål eller ringen på trommen. Da denne helt specielle tromme af mig og mange andre sjamaner opfattes som et helligt væsen, foretrækker jeg udtrykket "krop".

Et smukt over 100 år gammelt Allgäu-bjerglærk, der blev hugget under et ritual på Thomasdagen, gav mig sit træ til at bygge kroppen til min første Dragondrum. Jeg skar 36 stave ud i hånden.

Disse blev derefter rettet og samlet i en cirkel for at danne kroppen ved hjælp af en hjemmelavet ostelim. Kroppen blev derefter flambéret, slebet og imprægneret med troldeolie. Den har en højde på 48 cm og en diameter på 144 cm. Dette gør tromlen behagelig at spille for 12 personer. Stativet er lavet af bjergfyrretrægrene fra en anden gammel fyrretræ, der også blev hugget under et ritual. Dette træ blev behandlet nøjagtigt som kroppen.

Klangen af denne Dragondrum kan ikke virkelig beskrives; man skal opleve den, fornemme den og lade sig fortrylle af den. Den kan ikke sammenlignes med noget andet

Jeg bygger din Dragetromme.

Jeg bygger din Dragetromme efter dine ønsker med diametre fra 90 til 180 cm. Priserne afhænger af størrelsen.

Mit største ønske er, at alt er afstemt!

Fordi trommen, uanset om det er den mindste håndtromme eller de største Dragetrommer, er shamanens vigtigste talerør, helende instrument og forbindelsesled til de andre verdener. Derfor mener jeg, at jeg skylder jer og jeres trommer den størst mulige respekt, omhu og afstemning, og derfor bygger jeg dem på min helt specielle, egen, kærlige og rolige måde i ritualet.

Hvis du har ligget under denne tromme og blevet trommet som en del af en trommerejse, ved du, hvad jeg taler om.

Jeg ser frem til jeres spørgsmål!